Servicii Oferite

Foraje puturi apa

Forajul pentru puturi de apa, nu e un domeniu chiar atat de simplu și nu poate fi practicat de oricine, in orice conditii. Cei ce presteaza aceste servicii trebuie sa aiba experienta, pentru a ne garanta calitatea apei potabile și menajere, pe care o consumam zilnic. Apele subterane sunt cunoscute si sub denumirea de ape freatice, ele reprezentand resurse importante pentru locuitorii din Romania si nu numai. Avand in vedere bogatia apelor subterane, dar si proprietatile incredibile ale acestor resurse, solicitarile pentru foraje puturi apa se afla intr-o continua crestere. Asadar, tipurile de foraje puturi apa pe care le puteti solicita sunt:
  • Foraje puturi apa de adancime mica;
  • Foraje puturi apa de adancime medie;
  • Foraje puturi apa de adancime mare;

Denisipari puturi

Procesul denisiparii puturilor este un al aspect important de care trebuie sa tineti cont. Sa vedem ce este denisiparea. Denisiparea putului este o operatiune de intretinere a putului si este obligatorie la anumite perioade de timp, in ciuda faptului ca nu pare absolut necesara. Denisiparea forajului este procedeul prin care se elimina dopul de nisip sau podul de nisip format in foraj de-a lungul timpului. Denisiparea putului este posibila cu un sistem aer-lift In domeniul forajelor conditiile grele cer specialisti si tehnologie. Exista companii care dispun de utilaje profesionale adecvate pentru denisipari puturi si de un personal calificat care asigura realizarea unor lucrari calitative si extrem de eficiente.

Curatare fantani

Nu doar forajele de adancime au nevoie de un anumite tip de mentenanta. In cazul fantanilor riscul de patrundere a unor elemente straine este mult mai ridicat. Uneori acestea pot ramane descoperite iar diferite insecte, fragmente de plante sau mici animale isi vor gasi sfarsitul in apa dumneavoastra potabila, contaminand-o. Sa nu uitam surparile si afluxul crescut de argile si nisip – deoarece fantanile nu sunt echipate cu o tubulatura etansa si un sistem de filtrare atat de performant precum cel al forajelor. In cazul fantanilor, este necesar sa le asigurati o ingrijire impecabila, din toate punctele de vedere, pentru a avea certitudinea ca consumati o apa pura din punct de vedere microbiologic.

Piloti forati si piloni de sustinere

In ceea ce priveste pilotii forati si pilonii de sustinere, trebuie sa stim sa facem diferenta intre cele doua mentionate anterior astfel incat:
Pilotii forati isi obtin stabilitatea datorita suportului capatului structurii de pe pamantul incompresibil; Pilonii de sustinere ofera stabilitate datorita factorilor de rezistenta a solului la varful acestuia si frecarea solului cu peretii laterali ai gramezii.
Insa, diferenta majora consta in lungimea santului din beton armat. Suporturile, care functioneaza ca piloni de sustinere, sunt in general de lunga durata, si asta pentru ca punctul lor trece printr-un strat de sol de suprafata cu densitate scazuta si se sprijina pe un pamant incompresibil de inalta densitate.